Kinderopvang
Amsterdam

Psychosociale arbeidsbelasting > Werkdruk

De helft van jonge werkende gezinnen die voor de kinderopvang gebruik maakt van gastouderopvang zegt minder te gaan werken of te stoppen als de kabinetsplannen worden doorgevoerd. Bijna één op de vijf gezinnen zegt dat één van de ouders zal moeten stoppen met werken. Dat blijkt uit onderzoek van Vyvoj in opdracht van het Platform Kwaliteit Gastouderopvang en de Gastouderacademie onder ruim 2400 jonge gezinnen die gebruik maken van gastouderopvang en 986 gastouders.

Voor veel jonge gezinnen is de huidige gastouderopvang cruciaal voor het besluit dat beide ouders werk en gezin combineren. Bijna 40 procent van de ondervraagde ouders met jonge kinderen is door het gebruik van gastouderopvang in de afgelopen twee jaar meer werken.

Ruim tweederde van de ouders zegt geen andere vorm van kinderopvang te gaan gebruiken als de gastouder stopt omdat een andere vorm 'niet aanspreekt', 'niet bij werktijden past' of omdat er te lange wachtlijsten zijn. 84% van de ouders maakt voor meer dan 12 uur per week gebruik van gastouderopvang.

Bron: Platform Kwaliteit Gastouderopvang

advertenties
Junior Service Amsterdam
Kinderdagverblijf Rovertjes
Hanging Houses, speeltenten voor kinderen
TintelTuin
Voor ouders en kinderen die eens iets anders willen op vakantie...
Internet diensten
Webdesign, webdevelopment, e-commerce, restyling...
Kindercentrum De Morgenstond
Klimhal Amsterdam voor kinderfeestjes...
Breng een bezoekje aan Kids Planet
Uw logo hier? 
Neem contact met ons op