Kinderopvang
Amsterdam

Moeders protesteren tegen huilrichtlijn baby's

Honderd bezorgde moeders komen met het kennisplatform ikbenbeebie.nl in actie tegen de huilrichtlijn die binnenkort door het RIVM (Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) goedgekeurd wordt.

Alleen laten huilen
In de richtlijn wordt een advies gegeven hoe ouders om moeten gaan met een huilbaby om het huilen te reduceren. Het advies luidt: toepassen van rust en regelmaat. Eén van de aanbevelingen is om een pasgeborede gedurende vijftien minuten of langer alleen te laten huilen om hem alleen in slaap te leren vallen. In een foldertekst wordt bovendien geadviseerd een kookwekker hiervoor te gebruiken.

Staat hechting in de weg
Volgens de moeders gaan deze adviezen in tegen de biologie en behoefte van zowel ouder als kind. Het niet troosten of voeden van een baby staat de gezonde hechting tussen ouder en kind in de weg en ondermijnt een succesvolle borstvoedingsperiode.

Misplaatst
Ook ergeren de moeders zich dat in de richtlijn alle baby's over één kam worden gescoren. De richtlijn van het RIVM werd ooit ontwikkeld voor huilbaby's van ouders in noodsituaties waar mishandeling dreigt. De moeders vinden het misplaatst dat deze theorie nu voor álle ouders met een huilbaby geldt.

Op de website ikbenbeebie.nl staan alternatieve tips om huilbaby's te troosten. Je vindt er ook informatie, ervaringsverhalen en blogs.

advertenties
Junior Service Amsterdam
Kinderdagverblijf Rovertjes
Hanging Houses, speeltenten voor kinderen
TintelTuin
Voor ouders en kinderen die eens iets anders willen op vakantie...
Internet diensten
Webdesign, webdevelopment, e-commerce, restyling...
Kindercentrum De Morgenstond
Klimhal Amsterdam voor kinderfeestjes...
Breng een bezoekje aan Kids Planet
Uw logo hier? 
Neem contact met ons op