Kinderopvang
Amsterdam

P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 18 september
AMSTERDAMSE KINDEROPVANGORGANISATIES KIEZEN VOOR SAMENWERKING

SAM helpt scholen bij de organisatie van opvang
Onder de naam SAM zijn vier organisaties voor kinderopvang in Amsterdam een samenwerking gestart voor opvang op school. Belangrijkste aanleiding is de wettelijke verplichting voor scholen om per 1 augustus 2006 ouders en kinderen tussenschoolse opvang aan te bieden. SAM ondersteunt scholen desgewenst bij de organisatie van deze opvang. De vier partijen in SAM, Samenwerking Amsterdam Kinderopvang, zijn Akros, Kinderopvang Combiwel, KindWeb en Impuls. Als SAM kunnen de vier partijen een hoge kwalitatieve service bieden tegen een concurrerende prijs. Inmiddels hebben al meer dan twintig scholen SAM ingeschakeld voor het verzorgen van tussenschoolse opvang bij de start van het nieuwe schooljaar op 4 september aanstaande.


SAM betekent géén fusie. De vier organisaties, die zelfstandig en onder eigen naam actief blijven, zijn werkzaam in de stadsdelen Amsterdam Noord, De Baarsjes, Oud-West, Oud-Zuid, Zuidoost, Zuideramstel, Osdorp, Slotervaart, Geuzenveld-Slotermeer en Bos en Lommer. Alle vier de deelnemers zijn gelieerd aan een welzijnsorganisatie en hebben daardoor niet alleen grote slagkracht, maar ook kennis van de wijk. Door deze achtergrond is SAM in staat om naast kinderopvang andere activiteiten aan te bieden zoals huiswerkbegeleiding en cursussen voor ouders.


Omdat scholen verschillen, biedt SAM maatwerk. Alle activiteiten zijn afgestemd op de cultuur en de huisregels van de betreffende school. De dagelijkse begeleiding gebeurt altijd onder verantwoordelijkheid van een gekwalificeerde medewerker. Scholen worden verplicht niet alleen TSO, maar ook vóór- en naschoolse opvang aan te bieden als daar vraag naar is. Deze uitvoeringsverplichting gaat per 1 augustus 2007 in. De vier aangesloten partijen willen met SAM hierop inspelen. Momenteel worden zogenaamde dagarrangementen ontwikkeld voor het gehele pakket van vóór-, tussen- en naschoolse opvang. Het is de bedoeling deze dagarrangementen zo spoedig mogelijk aan te bieden aan de scholen.

advertenties
Junior Service Amsterdam
Kinderdagverblijf Rovertjes
Hanging Houses, speeltenten voor kinderen
TintelTuin
Voor ouders en kinderen die eens iets anders willen op vakantie...
Internet diensten
Webdesign, webdevelopment, e-commerce, restyling...
Kindercentrum De Morgenstond
Klimhal Amsterdam voor kinderfeestjes...
Breng een bezoekje aan Kids Planet
Uw logo hier? 
Neem contact met ons op