Kinderopvang
Amsterdam

Grote verschillen in groei kinderopvang Amsterdam
Marianne Velsink - Kinderopvang Totaal

Hoewel de verschillen in Amsterdam groot zijn, stijgt ook daar de vraag naar kinderopvang. In sommige wijken zelf ‘exponentieel’. Sommige locaties hebben wachtlijsten van ruim 200 kinderen.
Dit blijkt uit een rondgang langs Amsterdamse kinderopvangorganisaties door de krant Het Parool. Uit hun inventarisatie blijkt dat gezinswijken zoals Amsterdam-Noord en de Rivierenbuurt vooral groei zien in het gebruik van kinderopvang.


Nieuwe locatie
Kinderopvangorganisatie Tinteltuin heeft de meeste locaties in Amsterdam-Noord. Het is Cor Schuurman, de directeur van Tinteltuin die de stijging van de vraag naar kinderopvang exponentieel noemt. Er wordt daarom binnenkort een nieuw kindcentrum geopend om aan de vraag te kunnen voldoen. ‘We zijn ook hard op zoek naar goed personeel en doen zelfs oproepjes aan ex-medewerkers.’

Wachtlijsten
Ook Yvette Kuiper, regiodirecteur van kinderopvangorganisatie Partou en woordvoerder van de Brancheorganisatie Kinderopvang Amsterdam ziet dat de vraag naar kinderopvang overal langzaam aantrekt. ‘Het is nog lang niet op het niveau van voor 2011, maar het gaat wel de goede kant op.’ Toch denkt Kuiper niet dat de wachtlijsten die Amsterdam kende rond 2008 weer terug gaan komen. Zij denkt dat ouders die de afgelopen jaren andere opvang hebben gekozen, bijvoorbeeld bij opa en oma, niet meer zo snel terugwisselen.

Vrije plekken
In Amsterdam zijn nog wel plekken vrij, want tegenover de wachtlijsten staan ook locaties en organisaties die nog altijd niet vol zitten. Bijvoorbeeld in het centrum is de vraag naar kinderopvang nog lang niet op het niveau van Amsterdam-Noord en de Rivierenbuurt.

advertenties
Junior Service Amsterdam
Kinderdagverblijf Rovertjes
Hanging Houses, speeltenten voor kinderen
TintelTuin
Voor ouders en kinderen die eens iets anders willen op vakantie...
Internet diensten
Webdesign, webdevelopment, e-commerce, restyling...
Kindercentrum De Morgenstond
Klimhal Amsterdam voor kinderfeestjes...
Breng een bezoekje aan Kids Planet
Uw logo hier? 
Neem contact met ons op